SKRASIO SE NA PLANINI ''Dva mjeseca nisam išao u grad, ovdje sam našao mir''

priroda,planina,život na planini,koze,ovce
N1

Dok brojni hrle u gradove, neki idu u suprotnom pravcu - vraćaju se prirodi. N1 donosi priču o Sarajliji koji je napustio grad i odlučio živjeti na planini. 

Nedeljko Jokić i njegovi vjerni pratitelji Aska i Dona dočekali su nas daleko od gradske vreve. Okružen mirisom borovine, daleko od stresa i brzine. Dva mjeseca, kaže Nedeljko, nije išao u grad nikako. Na ovom mjestu našao je unutarnju harmoniju i mir.

"Nisam bio miran, nisam bio rahat… osjećam se… meni brat dođe iz Belgije, meditira ovdje. Kaže da je ovdje nestvarno, a ja u toj nestvarnosti živim. Meni je prelijepo. Ne bih se zamijenio ni za što" , ističe.

U toj nestvarnoj stvarnosti živi od listopada. U sve je ušao bez pretjeranog znanja i spontano, pa uz smijeh priča kako je kupio ovce prije nego što je napravio štalu. Ne, brzo napreduje, osjeti osobno zadovoljstvo.

"Hvala Bogu što mi žena razumije, shvaća… zna cilj da zapnemo par godina da se izborimo i da, doći će ako Bog da vrijeme, da i zaposlimo ljude – doći će i taj veći level", kaže Nedeljko.

K tom cilju ide svaki dan. Njegove ovce i burske kože traže hranu. A tamo ga očekuje iznenađenje. Ponekad svjedoči rađanju novog života.