SKB MOSTAR Mladić iz Kovačeva polja stabilno, od njegova prijatelja opraštaju se najbliži

SKB Mostar bolnica
hercegovina.info

"Muška osoba  A. J. (2002.) je hospitaliziran na Klinici za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno", kazali su za Hercegovina.info iz SKB-a Mostar.

Dežurna liječnica Dom zdravlja “Rama” J.F. prijavila u Policijsku postaju Prozor-Rama da su u navedenu ustanovu u besvjesnom stanju dovezene dvije osobe, A. J. (2002.) iz mjesta Kovačevo Polje i I. B. (2002.) iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Ista je navela da I. B. nije davao znakove života te je kod istoga utvrđena smrt, dok je A. J. davao znakove života i odmah je prevezen vozilom Hitne pomoći u SKB Mostar. 

Izvršenim provjerama utvrđeno da su navedene osobe tijekom noći boravile u obiteljskoj kući J. A. te su ih u jutarnjim satima u besvjesnom stanju zatekli roditelji od J. A. Izvršen je očevid na licu mjesta kojim je rukovodio dežurni tužitelj ŽT Mostar. 

Preminuli mladić je Imad Bušatlić iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, koji je prespavao kod svog prijatelja Adina Junuzovića u mjestu Kovačevo Polje kod Prozora.

Njih dvojica su prošle godine završili Karađozbegovu medresu u Mostaru, a navodno zajedno su krenuli na studij.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“…a čovjek ne zna šta će sutra zaraditi i ne zna čovjek u kojoj će zemlji umrijeti…” Imad Bušatlić, rođen je 2002. od oca Ramiza i majke Ramize, u Zastinju (Privoru) kod Gornjeg Vakufa. Karađozbegovu medresu je završio 2021. (ljetos), a svoj životni hod jutros 30. siječnja 2022. Otišao je u Kovačevo Polje kod Prozora da obiđe svoga školskog prijatelja koji je prije petnaest dana bio u bolnici u TEŠKOM stanju, pa se oporavio. Bili su to pravi drugovi. Očito od onih koje je samo smrt i mogla rastaviti!!!", napisao je, između ostalog njegov nastavnik Nazif Garib.

"Svjedokom sam, kao njegov razredni odgajatelj u Karađozbegovoj medresi, da je o namazu i to u džematu izuzetno dobro brinuo. Koliko je meni poznato ni na njegove ljudske relacije u Medresi se nije niko žalio. Molim Allaha da ga Svojom milošću svrsta među sretnike, da mu oprosti grijehe – kako za one za koje je činio pokajanje tako i za one za koje nije znao da ih čini. Molim Allaha da njegovim roditeljima, sestri i ostalim ukućanima podari sabura i snage da njegov gubitak vjernički što lakše podnesu. A mi?! Kada legnemo vrijedilo bi da se malo zamislimo da možda i mi nismo sljedeći!? Za grijehe prema Allahu se pokajmo, a za ružna djela koja prema bilo kome učinismo halala zatražimo!", zaključio je u svojoj objavi nastavik. 

Uzrok ove tragedije najvjerovatnije je trovanje, a više bi trebala pokazati obdukcija.