SKB MOSTAR Mladić iz Kovačeva polja stabilno, od njegova prijatelja opraštaju se najbliži

SKB MOSTAR Mladić iz Kovačeva polja stabilno, od njegova prijatelja opraštaju se najbliži
hercegovina.info

"Muška osoba  A. J. (2002.) je hospitaliziran na Klinici za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno", kazali su za Hercegovina.info iz SKB-a Mostar.

Dežurna liječnica Dom zdravlja “Rama” J.F. prijavila u Policijsku postaju Prozor-Rama da su u navedenu ustanovu u besvjesnom stanju dovezene dvije osobe, A. J. (2002.) iz mjesta Kovačevo Polje i I. B. (2002.) iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Ista je navela da I. B. nije davao znakove života te je kod istoga utvrđena smrt, dok je A. J. davao znakove života i odmah je prevezen vozilom Hitne pomoći u SKB Mostar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršenim provjerama utvrđeno da su navedene osobe tijekom noći boravile u obiteljskoj kući J. A. te su ih u jutarnjim satima u besvjesnom stanju zatekli roditelji od J. A. Izvršen je očevid na licu mjesta kojim je rukovodio dežurni tužitelj ŽT Mostar. 

Preminuli mladić je Imad Bušatlić iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, koji je prespavao kod svog prijatelja Adina Junuzovića u mjestu Kovačevo Polje kod Prozora.

Njih dvojica su prošle godine završili Karađozbegovu medresu u Mostaru, a navodno zajedno su krenuli na studij.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“…a čovjek ne zna šta će sutra zaraditi i ne zna čovjek u kojoj će zemlji umrijeti…” Imad Bušatlić, rođen je 2002. od oca Ramiza i majke Ramize, u Zastinju (Privoru) kod Gornjeg Vakufa. Karađozbegovu medresu je završio 2021. (ljetos), a svoj životni hod jutros 30. siječnja 2022. Otišao je u Kovačevo Polje kod Prozora da obiđe svoga školskog prijatelja koji je prije petnaest dana bio u bolnici u TEŠKOM stanju, pa se oporavio. Bili su to pravi drugovi. Očito od onih koje je samo smrt i mogla rastaviti!!!", napisao je, između ostalog njegov nastavnik Nazif Garib.

"Svjedokom sam, kao njegov razredni odgajatelj u Karađozbegovoj medresi, da je o namazu i to u džematu izuzetno dobro brinuo. Koliko je meni poznato ni na njegove ljudske relacije u Medresi se nije niko žalio. Molim Allaha da ga Svojom milošću svrsta među sretnike, da mu oprosti grijehe – kako za one za koje je činio pokajanje tako i za one za koje nije znao da ih čini. Molim Allaha da njegovim roditeljima, sestri i ostalim ukućanima podari sabura i snage da njegov gubitak vjernički što lakše podnesu. A mi?! Kada legnemo vrijedilo bi da se malo zamislimo da možda i mi nismo sljedeći!? Za grijehe prema Allahu se pokajmo, a za ružna djela koja prema bilo kome učinismo halala zatražimo!", zaključio je u svojoj objavi nastavik. 

Uzrok ove tragedije najvjerovatnije je trovanje, a više bi trebala pokazati obdukcija.