Skaka: Okončane posljednje obaveze prema Europskom olimpijskom odboru

Abdulah Skaka, Europski olimpijski odbor, Varšava, Janez Kocijančič

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je na Generalnoj skupštini Europskog olimpijskog odbora održanoj u Varšavi da su okončane posljednje obaveze prema Europskom olimpijskom odboru, a 50 zemalja prihvatilo je izvještaj.

"Imamo mnogo razloga da budemo ponosni jer sada možemo sublimirati profesionalne stavove najveće internacionalne instance koja ima pravo ocijeniti naš rad. Organizacijom EYOF-a dobili smo novi ugled i otvorili vrata za slijedeće događaje" - podvukao je.

Dodaje da je Olimpijski komitet BiH predvođen Izetom Rađom doprinio ovakvom razvoju, a Bosna i Hercegovina prezentirala je cjelovitost na zdravim osnovama sportskog duha.

Na Generalnoj skupštini obratili su se i predsjednik Europskog olimpijskog odbora Janez Kocijančič, te predsjednik Koordinacijske komisije EYOF-a Jozef Liba koji su naglasili da je EYOF 2019 uz odličnu organizaciju, poslao snažnu poruku sa ovih prostora.

Kocijančič je ocijenio da je to jedan od najznačajnijih bh. projekata koji nije samo najveće sportsko natjecanje od Zimskih olimpijskih igara 1984. godine nego i izvanredna platforma za zbližavanje ljudi i jačanje sportskog sustava naše zemlje.

"Sarajevo i cijela Bosna i Hercegovina imaju svijetlu budućnost. Ta budućnost je u rukama mlade generacije" - istakao je Kocijančić, priopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.