SJEDNICA Donesena odluka o natječaju za čelne pozicije državnih policijskih agencija

SIPA policija
Ilustracija/Hercegovina.info

Odluka o utvrđivanju teksta natječaja za izbor rukovodstva policijskih agencija na razini BiH donesena je na današnjoj sjednici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, potvrdio je Srni predsjedavajući ovog odbora Enes Obralija.

"Ovaj tekst će biti objavljen u Službenom glasniku i sredstvima informiranja i nakon toga kandidati za ove pozicije mogu se prijavljivati na natječaj koji će trajati 15 dana", rekao je Obralija.

Bitno da je postignuta suglasnost

Prema njegovim riječima, nakon toga Nezavisni odbor će obaviti intervjue i ocijeniti kandidate koji se budu prijavili na natječaj.

"Utvrđenu listu kandidata šaljemo ministru sigurnosti u Vijeću ministara, a on Vijeću ministara da bi se imenovali ljudi na čelne pozicije", rekao je Obralija.

On je dodao da, ukoliko kojim slučajem ministar sigurnosti tu utvrđenu listu za čelne pozicije rukovodstva policijskih agencija na razini BiH ne pošalje Vijeću ministara, onda to čini Nezavisni odbor. Obralija je napomenuo da se s izborom na čelne pozicije policijskih struktura na razini BiH već dosta kasni, jer aktualnim čelnicima na ovim pozicijama u ovom mjesecu istječu mandati.

"Bitno je da smo postigli suglasnost i raspisali natječaj", rekao je Obralija.

Usvojene sve točke dnevnog reda

On je dodao da su na sjednici danas usvojene sve točke dnevnog reda koje je razmatrao Nezavisni odbor.

Krajem mjeseca istječu mandati ravnatelju i zamjeniku ravnatelja Granične policije BiH Zoranu Galiću i Fahrudinu Halaču, ravnatelju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsadu Viliću i njegovim zamjenicima Ranku Vukoviću i Ivici Bošnjaku, te zamjeniku ravnatelja Agencije za istrage i zaštitu BiH Đuri Kneževiću.