Sjećate li se šta je Martina Mlinarević još lani govorila za Komšića: Ne znam gade li se ljudima više Čović ili Komšić

Dragan Čović

„Imate Željka Komšića koji je na poziciji gdje predstavlja narod koji ga prezire. Treći put se kandidira za tu funkciju i dalje uzima za to plaću koja ga sljeduje… Željko Komšić je uspio u prvoj noći da zarati i sa Srbijom i sa Hrvatskom u svojim intervjuima…

Željko Komšić u svom mandatu nikada nije došao u Zapadnu Hercegovinu pa rekao izvolite, eto imamo tu rupu u Ustavu po kojoj ja mogu biti to što jesam, mogu me oni svi izabrati sa 300 tisuća glasova, koji nisu možda svi iz hrvatskog korpusa, ali dajte da vam pokažem da nisam ja taj strašni, nemam 3 glave…

Ono što mene boli godinama je ta autokratija i sebičnost lijevih stranaka u BiH prema ostatku zemlje. Znači kod nas Vam se ljevica proteže od Baščaršije do Marin dvora…Ja u ovom trenutku zaista ne mogu reći gadi li se ljudima u Hercegovini više Dragan Čović ili Željko Komšić“, pričala je prije nešto više od godinu dana Martina Mlinarević Sopta Aleksandru Stankoviću i cjelokupnoj javnosti (od 14.09 minute)

https://www.youtube.com/watch?v=77ZR7_6NleY

Ubrzo je postala Komšićeva veleposlanica. Ustanovilo se sa diplomom srednje škole. U emisiji Dobar, loš, zao prije osam godina kaže da je po struci profesorica hrvatskog i engleskog jezika (minuta 7: 07).

https://www.youtube.com/watch?v=vX13Jcf0l50&t=417s

Uz diplomu, govorila je da bi samo u stanju hipnoze ili nakon lobotomije ušla u političke vode.

„Svjesna sam samo činjenice da bih se politikom u ovakvoj BiH bavila samo u slučaju da me podvrgnu lobotomiji ili hipnozi iz koje bih se probudila kao netko drugi. Netko toliko lud da uđe u đavolje kolo s našim liderima, neprevaziđenim institucijama lopovluka i besramnim bastionima godinama ponavljanih laži. Ne, hvala.“( https://poskok.info/martina-mlinarevic-sopta-volim-biti-mimosvit/)

Govorila je i da je uvijek ista. „Uronjena duboko u svoju zemlju, inspirirana malim ljudima velike mudrosti, bespoštedna prema svim političarima koji su govna, nevažno iz koje stranke dolazi“( https://poskok.info/interview-martina-mlinarevic-sopta/)

Martina Mlinarević ide svojim putem. Od djevojke s kamena, „mimosvita“ koju je Hercegovina obožavala jer je upirala prstom u nepravdu i bez lobotomije ne bi u političke vode, do Komšićeve diplomatkinje. I bolest je naišla njezinim putem, no javnost joj pamti ovo prvo.

K.P