"SITUACIJA NIJE DALEKO OD SUKOBA" Vojska Srbije u najvišoj pripravnosti

rat u ukrajini, BIH, Srbija, deklaracija, Srbija, kosovo
EPA/EFE

Predsjednik Srbije i vrhovni zapovjednik Vojske Srbije Aleksandar Vučić naredio je da Vojska Srbije i sve jedinice MUP-a budu u najvišem stupnju borbene pripravnosti.

“Predsjednik Srbije kao vrhovni zapovjednik je večeras naredio da Vojska Srbije od večeras bude na najvišem stupnju borbene pripravnosti do razine upotrebe oružane sile, odnosno oružanog potencijala Vojske Srbije“, rekao je ministar Miloš Vučević.

Kako je naveo, “to nas podiže na najvišu razinu do akcije koju provodi Vojska Srbije čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i štiteći sve građane Srbije i sprečavajuići teror nad Srbima ma gdje žive”.

I ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić kazao je da je “po naređenju predsjednika” naložio podizanje pune borbene pripravnosti svih jedinica MUP-a.

“Shodno naređenju predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Vojske i oružanih snaga Srbije Aleksandra Vučića, naložio sam podizanje pune borbene pripravnosti svih jedinica MUP-a, Žandarmerije, SAJ-a i Policijske brigade, koliko odmah da se stave pod naredbu načelnika Glavnog stožera”, izjavio je Gašić.

Ranije danas, Vučić je naložio da se poduzmu sve mjere kako bi se zaštitio srpski narod na Kosovu.

Inače, i glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova komentirala je najnovija događanja na Kosovu.

“Novo zaoštravanje koje je izbilo u pokrajini uvjerljivo pokazuje da odstupanje od sadašnjeg regulatornog okvira za Kosovo samo provocira prištinske ekstremiste. Situacija nije daleko od pravog sukoba velikih razmjera”, kazala je Zaharova odgovarajući na pitanje medija o Kosovu.