ŠIROKI BRIJEG Zbog ilegalnih priključaka dio stanovništva bez vode

nestanak vode
Ilustracija/Getty Images

Mjesna zajednica Oklaji (Široki Brije) informirana je od strane JP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Široki Brijeg kako je u MZ Oklaji uvedena redukcija vode zbog nenamjenske potrošnje vode putem ilegalnih priključaka od strane pojedinih kućanstava zbog čega su određeni dijelovi MZ Oklaji u potpunosti ostali bez dotoka pitke vode putem vodovodnih cijevi. 

"Ovim putem obavještavaju se svi stanovnici MZ Oklaji kako će se u narednom razdoblju organizirati dnevna i noćna kontrola nenamjenske potrošnje vode putem ilegalnih priključaka. Sva kućanstva su dužna omogućiti pristup vodomjerima kako bi zaposlenici JP Vodovod odgovarajućom opremom mogli utvrditi da li kućanstvo posjeduje ilegalni priključak vode", navodi se.

"Protiv kućanstava, kod kojih se otkriju ilegalni priključci, biti će pokrenut kazneni postupak zbog kaznenog djela krađe kao i parnični postupak za naknadu štete", dodaje se u obavijesti.

Stanovnici MZ Oklaji pozvani su da da se suzdrže od nenamjenske potrošnje vode, kako bi navedena redukcija bila ukinuta a voda bila dostupna svim stanovnicima mjesne zajednice.