ŠIROKI BRIJEG Je li igralište i dvorište Male škole sigurno za djecu?

Igralište Široki Brijeg škola
HRS

'U kampanji Hrvatske republikanske stranke najavili smo kako ćemo biti glas običnog malog, zanemarenog čovjeka te kako ćemo djelovati u interesu građana i Grada Širokog Brijega', stoji na početku današnjeg priopćenja HRS Široki Brijeg kojeg potpisuje Dalibor Ravlić.

'Kako kazano ne bi bilo mrtvo slovo na papiru pozivamo medije da nam se pridruže u takvim nastojanjima te da svojom objavom sudjeluju u zaštiti djece čija je sigurnost ugrožena zbog nemara mjerodavnih službi. Upravo zbog navedenog, kao izabrani vijećnik HRS-a, kada je u pitanju sigurnost naše djece  poslao sam službeni upit Gradonačelniku i mjerodavnim službama, te postavio pitanje:

'Zadovoljavaju li dvorište, igralište i nogostup Prve osnovne škole u ul. Stjepana Radića u Širokom Brijegu važeće normative za izgradnju i opremanje prostora osnovnih škola u smislu zaštite sigurnosti učenika sukladno važećim pravnim normama definiranim Pedagoškim standardima kao i Zakonu o osnovnoškolskom obrazovanju?', pitao je Ravlić.

Igralište Široki Brijeg škola

Ističe kako nije dobio zadovoljavajući odgovor.

'Dobio sam neprihvatljiv odgovor koji nije odgovor na pitanje nego zapravo konstatacija mojeg obrazloženja kojeg sam poslao uz upit. Zbog toga sam, kako bi pomogao u zaštiti sigurnosti djece pozvao  i predsjednika Gradskog vijeća da  ovo pitanje stavi na dnevni red prve sjednice Gradskog vijeća, a sukladno članku 54. Poslovnika Gradskog vijeća,  a što je svakako od interesa sigurnosti naših najmlađih i Grada Širokog Brijega', dodaje u priopćenju.

Igralište Široki Brijeg škola

'Mi u Hrvatskoj republikanskoj stranci smatramo kako procjena sigurnosti igrališta i dvorišta Prve osnovne škole u Širokom Brijegu ne smije ovisiti o „odokativnoj“ procjeni kako je navedeno u odgovoru na pitanje, te da temelje za odgovor treba tražiti u Zakonu o osnovnoškolskom obrazovanju te definiranim pravnim normama Pedagoških standarda koje je, nadamo se, pisala struka, a Grad Široki Brijeg i Županija Zapadnohercegovačka dužni su ih provoditi i pridržavati ih se, svatko iz svoje nadležnosti.  Sukladno, tome, pitamo se jesu li naša djeca zaštićena? Samo da napomenemo, pješački prijelaz za djecu vodi u direktnu opasnost, nema zaštitne ograde koja je bila uz prometnicu pored škole, igralište je uništeno, prednost na igralištu imaju autobusi i vozila, a krov oštećen tijekom elementarnih nepogoda, prije skoro dvije godine, još nije adaptiran itd.', zaključuje se u priopćenju.