ŠIRENJE PLAVOG SUNCA Osim na Pologu, Mamićevi solari bit će i na Slipčićima

Zdravko Mamić
hercegovina.info

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice GV Mostara naći će se tvrtka Zdravka Mamića Plavo sunce, koja bi trebala dobiti suglasnost za koncesiju za obavljanje elektroprivredne djelatnosti.

U članku jedan odluke, koja je četrnaesta na dnevnom redu navodi se “daje se pozitivno mišljenje/suglasnost za pristupanje dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za sljedeće fotonaponske elektrane – Plavo sunce 45 na zemljištu označenom kao k.č. 894/1(2996/1) Slipčići, Plavo sunce 46, Plavo sunce 46, Plavo sunce 47, Plavo sunce 49, Plavo sunce 50, Plavo sunce 51, svi snage 990 kW, svi na zemljištu označenom kao k.č. 894/1 (2996/1) Slipčići.

Zdravko Mamić

Ranije je za ovakvo davanje suglasnosti na Gradskom vijeću Mostara temelj stvorila Vlada Nevenka Hercega, a o čemu smo pisali ranije.

Grad Mostar tako kao razlog donošenja pozitivnog mišljenja/suglasnosti navodi da je podnositelj predmetnog zahtjeva, gospodarsko društvo Plavo sunce Čitluk nadležnom ministarstvu podnijelo zahtjev za dodjelu koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije.

Inače, o Mamićevim solarima i tvrtki Plavo sunce koja i imenom asocira na Dinamo prvi smo pisali.

Zabilježili smo i sastanak u podrumu jednog mostarskog restorana, kojemu je nazočio bivši pokojni gradonačelnik i Zdravko Mamić, a kada je ovo što se realizira bilo još u povojima.

Inače, kada je u pitanju Mostar Mamićevi solari neće biti samo na Slipčićima, nego i na Pologu.

Naime, nedavno je u sklopu javne rasprave o prostornom planu Mostara stigla inicijativa trvtke Plavo sunce d.o.o Mostar za uvrštavanje trafo stanice TS 110/20 kV Polog u izmjene i dopune plana. Iz Grada im je odgovoreno da je zahtjev prihvaćen, a da je lokacija planirane TS utvrđena temeljem prijedloga Elektroprijenosa, koji je dostavio nove trase dalekovoda. 

Podsjetimo da je pred izbore Vlada HNŽ priopćila da su usvojili odluku o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za tri elektroenergetska objekta i to: FNE ''PLAVO SUNCE4'', FNE ''PLAVO SUNCE 5'' i ''PLAVO SUNCE 6'', uz to pridodavši da time "nastavljaju jačati gospodarstvo", odnosno Mamića.

Inače, u osnivačkoj i upraviteljskoj strukturi Plavog sunca je Mamićeva kćerka Iva, dok je ranije bio sin. 

Zdravko Mamić

Zdravko Mamić

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.