SIP prijavio Milorada Dodika Tužiteljstvu BiH

Milorad Dodik
Hercegovina.info

Zbog verbalnih napada na članicu Središnjeg izbornog povjerenstva, Tužiteljstvu BiH od strane SIP-a stigla je prijava protiv Milorada Dodika. 

Nakon saznanja da Tužiteljstvo BiH, nakon najmanje dva obraćanja javnosti Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika na press konferencijama u kojima verbalno napada članicu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH gđu Vanju Bjelica-Prutinu i Središnje izborno povjerenstvo BiH, nije pokrenulo postupak po službenoj dužnost, Središnje izborno povjerenstvo BiH je poduzelo konkretne korake.

'S tim u vezi, danas je napravljena prijava protiv Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iz članka 145a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i ista će biti dostavljena Tužiteljstvu BiH', priopćili su danas iz SIP-a.

Zahvalili se na podršci.

'Središnje izborno povjerenstvo BiH se ovom prilikom zahvaljuje svim međunarodnim službenicima u BiH i pojedincima iz BiH koji su dali podršku Središnjem izbornom povjerenstvu BiH i gđi Vanji Bjelica-Prutini, a posebna zahvalnost veleposlanici Kathleen Kavalec, šefici Misije OSCE-a u BiH, Nj.E. Johanni Stromquist, veleposlanici Kraljevine Švedske u BiH, Nj.E. Matthew Fieldu, veleposlaniku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, gđi Ekaterini Dorodnovoj, zamjenici Šefa Delegacije EU u BiH i Veleposlanstvu SAD-a u BiH', navode iz SIP-a.

'I na kraju, bez obzira na sve pritiske kojima je izloženo, Središnje izborno povjerenstvo BiH će kao neovisan državni organ nastaviti raditi poslove iz svoje nadležnosti sukladno zakonu', priopćeno je.