SIP imenovao izborno povjerenstvo u Jajcu iako je priznao propust u procedurama

Glasovanje kutija ruka
Pixsell

Potvrđen je saziv Općinskog izbornog povjerenstva (OIP) Jajce bez obzira na priznanje članova Središnjeg izbornog povjerestnva (SIP-a) da procedure nisu ispoštovane sukladno Zakonima i Javnom pozivu. 

Na 76. sjednici SIP-a u Sarajevu, održanoj 7.12.2023. godine data je suglasnost na imenovanje novih članova OIP Jajce.

Na samoj sjednici članovi SIP-a su u svom obrazloženju priznali (Dr. Irena Hadžiabdić u prvom redu) kako procedure nisu u potpunosti zadovoljene, čak je SIP zatražio dopunu dokumentacije (što je potvrđeno od jednog člana Komisije za izbor i imenovanja u regulirana tijela Općine koja je provela natječajnu proceduru), a nakon što je završena natječajna procedura što je protivno svim pravilima i logici, te su i nakon te dopune za kandidata dali zeleno svjetlo da bude imenovan u OIP Jajce.

Radi se o kandidatu koji je čak imenovan za Predsjednika OIP Jajce, a dopuna dokumentacije je zatražena jer je isti popunio poslao potpuno krivi formular, a uz to nema ispunjene osnovne uvjete u smislu radnog iskustva za tu poziciju. 

Nakon svega toga članovi SIP-a su, bez obzira na ove manjkavosti odlučili da daju suglasnost i tako doveli u pitanje transparentnost rada tijela ključnog za transparentnost izbora u Jajcu.