SINDIKATI "Vlada HNŽ je demantirala samu sebe, novca ima. Neka naše članstvo pripremi trube i bubnjeve"

sindikati HNŽ
Fena

Koordinacija sindikata proračunskih korisnika koja od Vlade Hercegovačko-neretvanske županije traži povećanje plaća, danas se ponovno oglasila priopćenjem za javnost. Ponovno su istaknuli kako novca ima što je Vlada pokazala svojim posljednjim odlukama.

"Kada smo prije desetak dana govorili predstavnicima Vlade i javnosti da novaca ima iz Vlade su uvjeravali i nas i javnost da novca manjka i da je godina završena u deficitu. Nije trebalo dugo čekati da bi na 8. i 9. sjednici Vlada demantirala samu sebe. Vidimo kako se milijuni maraka "krčme" po tko zna kojim pravilima. Nije lako Vladi u dva dana rasporediti 50 milijuna maraka viška. Tako se daje šakom i kapom pojedincima, organizacijama, udrugama, što vladinim što nevladinim. Ima i za zaštitu okoliša koja stotina tisuća/hiljada maraka, koji milijun za turizam, ima i za studente i za pripravnike. A tek za poticaje "uspješnim" privatnicima? I neka hvala Bogu, bolje da ima. Ali se pitamo kako to da samo za direktne korisnike proračuna nema? Nema za povišicu osnovice koja je pala ispod 50%, niti  za jednokratnu pomoć za ublažavanje inflacije po odluci Federalne Vlade", navode Sindikati.

Svom članstvu poručuju da pripremi trube i bubnjeve.

"Gospoda se opredijelila za razvojni proračun i očito kako će se pojedinci njime i te kako dobro razviti. Mi ne tražimo poticaj za razvoj, mi tražimo poticaj za preživljavanje i ostanak na svojim ognjištima. Ostaje gorak okus spoznaje da je prošle godine bilo novca za isplatu pomoći u punom iznosu, a ove godine nema niti jedne marke, iako inflacija i dalje ugrožava naše živote. Svim ljudima dobre volje želimo sretnu i čestitu Novu 2024. godinu, a našem članstvu da pripremi trube i pištaljke a i bubnjeve. Očito će nam to biti i te kako potrebno u idućoj godini", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Sindikati proračunskih korisnika traže povećanje plaća za 15 posto. Zbog toga su već održali jednosatni štrajk upozorenja i prosvjednu šetnju. Iz Vlade HNŽ poručili su im kako novca za povećanje plaća nema.