SINDIKATI "Štrajk se nastavlja u punom kapacitetu, ovo je nepravomoćna presuda koja samo zvuči bombastično"

Štrajk zdravstvenih djelatnika
Hercegovina.info

Općinski sud u Mostaru donio je danas presudu u kojoj se tvrdi kako je nezakonita Odluka/Obavijest o održavanju štrajka Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar od 1. prosinca 2020. godine te da štrajk koji se provodi nije u skladu s odredbama Zakona o štrajku i Zakona o radu FBiH.

Iz Sindikata kažu kako se ništa ne mijenja današnjom odlukom.

"Presuda Općinskog suda u Mostaru je takva kakva jeste i ona je sada nepravomoćna. Naš odvjetnički tim najprije će ići sa žalbom prema Županijskom sudu pa ćemo vidjeti kakva će njihova odluka biti. Ovo nije nikakva izvršna ni pravomoćna presuda koja bi zaustavila štrajk, već samo sudski postupak u procesu kojeg nitko puno ne komentira i samo na prvu zvuči bombastično. Dok se pravomoćno ne donese presuda sve dalje ide svojim tijekom i štrajk se nastavlja u punom kapacitetu", rekao je predsjednik Sindikata zdravstvenih djelatnika HNŽ-a Dalibor Vuković za Hercegovina.info.

Sindikalisti, njih 20-ak, danas su već treći dan u nizu održali prosvjednu šetnju.

Valja istaknuti kako je Vlada HNŽ-a danas poručila ravnateljima bolnica i domova zdravlja da su dužni osigurati punu zdravstvenu uslugu u svojim ustanovama, a sindikaliste su pozvali da prihvate njihovu ponudu za povećanje primanja od 27 do 36 posto kroz dvije godine. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.