SEKA I DIPLOMA Prva dama SDA ipak nije klevetana

sebija izetbegović, diploma
N1

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), izgubila je tužbu protiv doktorice Zehre Dizdarević, koja je ovu informaciju i potvrdila za N1.

Naime, Izetbegović je tužila Dizdarević za klevetu nakon što je ova doktorica rekla da sumnja u njen akademski put i stjecanje diploma i akademskih zvanja.

U tužbi je Izetbegović tražila da joj Dizdarević isplati 5.100 KM odštete za klevetu, međutim, prvostupanjskom presudom Općinskog suda u Sarajevu, direktorica KCUS-a će morati platiti sudske troškove ovog postupka u iznosu od 1.895 KM.

"Očekivala sam ovakvu presudu, danas mi je odvjetnica javila tako da je još nisam preuzela niti imala detaljan uvid u nju", rekla je za N1 doktorica Dizdarević.

Izetbegović je prošle godine u travnju pokrenula ovaj parnični postupak da bi se nakon više od godinu donijela prvostupanjska presuda.

Podsjetimo, Dizdarević je u reakciji za Face TV jednom prilikom izrazila “sumnju u akademsko obrazovanje” Izetbegović kada je ta tema jedno izvjesno vrijeme bila u žiži javnosti.

"Žao mi je sto sam popustila na molbe da joj se pomogne u stvaranju akademske karijere i da se pridruži akademskoj zajednici kojoj nikad nije pripadala", rekla je tada Dizdarević.