SEBIJA NAKON SMJENE "Bila sam izvrsna direktorica, bez imalo lažne skromnosti"

Sebija

Nakon što je smijenjena s pozicije direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), na društvenim mrežama oglasila se Sebija Izetbegović.

Njenu objavu, u kojoj nije birala riječi kako bi sakrila ogorčenost zbog odluke Upravnog odbora, prenosimo u cjelosti.

Stekla sam neprijatelje koji su smislili prljavu osvetu

"Kad za osam godina (dva mandata) na poziciji generalne direktorice KCUS-a vratim 100 milijuna KM dugovanja, nadoknadim 10 milijuna KM lažno prikazanih zaliha, isplatim cca četiri milijuna KM po tužbama zaposlenika klinike za Ortopediju KCUS-a, kupim novu opremu milijunskih vrijednosti na svim klinikama, popravim uposlenicima plaće koje najmanje 10 godina nisu rasle, izborim se za pristojnije plaće nastavnog kadra iz KCUS-a na Medicinskom fakultetu, ukinem korupciju i pljačku, zabranim donošenje koverti i poklona za pregled i operaciju, zabranim kriminalni privatni rad u radno vrijeme – steknem neprijatelje, mediokritete koji ne opraštaju uspjeh, a veže ih ista politička agenda, pa oni smisle prljavu osvetu.

"Smisle da mi pokradu iz dosjea dio dokumenata, ukradu i otmu titule i pokrenu neviđenu medijsku hajku protiv mene. To nije trajalo samo osam godina nego treba dodati i one tri godine vođenja Opće bolnice koju sam također zatekla u rasulu i dugovanjima, a ostavila 1,7 milijuna KM u plusu. Ponosna na sve što sam uradila, zahvaljujući vrijednim ljudima koji su mi bili suradnici, bila sam izvrsna direktorica, bez imalo lažne skromnosti",  istakla je Izetbegović.

Sve ću ih tužiti

"Nametnuti premijer Federacije BiH (imao je mnogo manje glasova na izborima nego ja) nestrpljiv da se dočepa KCUS-a, nametne UO i NO KCUS-a od sebi podobnih kadrova i inicira moju smjenu protivno zakonu. Svakako će to imati sudski epilog jer ću ih tužiti. Negdje ja njih i razumijem jer su to ljudi koji nikad nikakav uspjeh nisu napravili, pa umiju samo silom da funkcioniraju. A sila nije Bogu mila, a nije ni meni. Samo me podstiče da se još jače borim. Šta god su radili nisu me umorili".

Dodala je kako osjeća snagu da vodi još dva klinička centra.

"Osjećam snagu kojom bih mogla voditi još dva klinička centra sa lakoćom, uvjerena da se za bolesne ljude treba boriti i srcem i znanjem. Novca ima dovoljno ako opet ne pokradu, dokazala sam to. KCUS je i sada u pozitivnom stanju oko milijun KM. Nisu me umorili i nisam izgubila empatiju i želju da pomažem i borim se za bolesne. Ovakav zagrljaj teško bolesnog djeteta, koje gotovo nikome nije prilazilo, vrijedi više od svih onih mediokriteta koje sam spomenula. Uvijek bih izabrala ovaj zagrljaj nego sve njih i radila bih isto. Red, rad, disciplina – poručila je sada već bivša direktorica najveće zdravstvene ustanove u BiH Sebija Izetbegović.