SEBIJA IZETBEGOVIĆ SLUŽBENO U MIROVINI Poznato i koliko će dobiti otpremnine za umirovljenje

Sebija

Sebija Izetbegović, smijenjena direktorica KCUS-a koja je početkom prošlog tjedna dala otkaz u ovoj zdravstvenoj ustanovi, od danas je službeno postala umirovljenica.

Kako saznaje Avaz, vršitelj dužnosti direktora Alen Pilav jutros je potpisao njezin zahtjev za prijevremenim umirovljenjem, koji je podnijela početkom prošlog tjedna.

Ide isplata 

Ono što je posebno izazvalo pažnju je to da je Sebija Izetbegović tražila i isplatu otpremnine.

Naime, nakon bolovanja i godišnjeg odmora koji je iskoristila u cijelosti, Izetbegović je u ostavci navela kako odlazi u prijevremenu mirovinu i da traži zakonsku isplatu otpremnine.

Ona je, podsjećamo, u prosincu prošle godine potpisala ugovor nakon smjene s pozicije generalne direktorice i trebala je nastaviti raditi u KCUS-u, kao liječnik specijalist u Klinici za ginekologiju i porodništvo.

Bila na bolovanju

No, nakon bolovanja i odmora, odlučila je ići u mirovinu i izbjeći to da ima šefa nad glavom.

Prema Pravilniku ove zdravstvene ustanove, otpremnina iznosi pet posljednjih plaća. Od tih pet plaća ona je tri primila kao direktorica, odnosno u iznosu od 7.036 KM, dok je posljednje dvije plaće primila na novom radnom mjestu. U svakom slučaju, iznos njene otpremnine će biti najmanje 30.000 KM.