SDA I HDZ IZGLASALI IZMJENE PROSTORNOG PLANA Nakon bespravnih graditelja bespravni spasitelji

Kordić Marić spasitelji

Izmjene i dopune prostornog plana općine Mostar usvojene su na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara s 25 glasova za i 8 suzdržanih. Tako su SDA i HDZ postali spasitelji bespravne gradnje iz vremena bivšeg gradonačelnika i također i tada Salema Marića.

150 tisuća četvornih metara poljoprivrednog zemljišta Nike Marušića postaje građevinsko, divlji graditelji na poluotocima Buna i Vojno moći će legalizirati bespravnu gradnju, baš kao i bespravni graditelj u Vrapčićima. Tu su i male Bare pune krokodila, novokomponiranih gradskih tajkuna koji će sada legalizirati velebna zdanja, budući da su gradili u sportu i rekreaciji. Marušić je, podsjetit ćemo, trebao imati 700 tisuća kvadrata građevinskog zemljišta pod krinkom navodnih investitora kojima treba 100 tisuća kvadrata. Na koncu je to, nakon našeg inzistiranja smanjeno. 

Zanimljiva je još jedna činjenica. Nakon što su oporbeni vijećnici obznanili da Grad nema suglasnost Ministarstva graditeljstva predsjednik GV koji je lagao da ima suglasnost, traži od ministra dodatna pojašnjenja – datum dokumenta 29. studeni. Isti dan 29. studeni, vremešni ministar graditeljstva Suad Hasandedić promptno, vjerojatno i prije traženja pojašnjenja odgovara predsjedniku GV Mostara, dok recimo našem portalu mjesec dana nema vremena odgovoriti na upit.

Kordić Marić spasitelji

Kordić Marić spasitelji

Ne treba ni podsjećati da je Hasandedić bio ispred SDA član Povjerestva koje donosilo mišljenja o gradnji u Mostaru, da bi sam sebe doveo u sukob interesa, budući da je kao ministar graditeljstva na čelu drugostupanjski organ za Mostarce kojima je prisjela bespravna gradnja.

Jedina pozitivna stavka u izmjenama i dopunama je svakako brisanje MHE na Buni, a pod čime je gurnut niz izmjena za bespravne graditelje.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.