SBB HNŽ U Mostaru je djelovala mešetarska skupina

SBB HNŽ, Fahrudin Radončić, krađa glasova
SBB

U Mostaru je danas održan sastanak osnivača i članova SBB-a, koji su se samoinicijativno okupili da daju podršku predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću za donesenu odluku o isključenju iz Stranke samozvanog gradskog odbora SBB-a. Priopćeno je je to danas iz Županijskog odbora SBB-a Hercegovačko-neretvanske županije.

“Ovom prilikom ograđujemo se od rada i djelovanja pomenute grupe koji su radili isključivo u osobnom interesu i izvršili krađu glasova na Lokalnim izborima u Mostaru. Aktivni članovi SBB-a koji nisu podržavali rad samozvane grupe iz cijele Hercegovačko-neretvanske županije žele poslati snažnu poruku da nije nanesena šteta ili raskol u redovima stranke, već naprotiv odluka predsjednika je dovela do samoinicijativnog okupljanja i stotinu poziva starih članova koji su ostali dosljedni izvornim ciljevima SBB-a”, priopćili su iz SBB HNŽ.

Član ŽO SBB-a ispred GO Čapljina, jedan od osnivača SBB-a u Hercegovini Natko Bitanga kazao je da se ograđuje od dijela rukovodstva koje bi, kako je rekao, nazvao mešetarskom skupinom u ŽO HNŽ.

“Dajem potpunu podršku na donesenoj odluci o isključenju pojedinaca koji su nanijeli štetu ugledu SBB-a i koji su prouzrokovali da jedan stari dio članova i organizatora SBB-a u HNŽ bude na margini događaja u stranci i isključeni iz svih događanja u radu stranke. SBB je i ovom odlukom pokazao da neće tolerirati izborne krađe u svojim redovima i da je logo SBB-a mnogo jači od isključenih pojedinaca”, rekao je Natko Bitanga, član ŽO SBB HNŽ, prenosi N1.

Minela Turkić, predsjednica OO SBB Jablanica rekla je da je SBB u Jablanici jedna od najuređenijih i najzdravijih organizacija SBB-a u HNŽ.

“Nismo bili pod utjecajem grupe iz Mostara i nikada nismo djelovali mimo izvornih ciljeva SBB-a. Uložili smo mnogo truda i rada u OO, tu smo od osnivanja i ostali smo dosljedni pravim ljudskim vrijednostima i proklamovanim ciljevima SBB-a. Kao članica ŽO aktuelna vjećnica OV Jablanica i predsjednica OO Jablanica, sa svim članovima OO Jablanica ostajemo aktivni u SBB-u i na dostojanstven i pošten način borit ćemo se za boju budućnost naše države”, kazala je Turkić.