Radončić isključio Kljaku i kompletan GO Mostar te najavio poduzimanje političkih mjera protiv izbornih krađa

Anel Kljako
Ilustracija / hercegovina.info

SBB neće tolerirati sudjelovanje u izbornoj krađi, isključeni Anel Kljako i samozvani gradski odbor Mostar, naslov je priopćenja koje je medijima poslao SBB Bosne i Hercegovine. 

"Nakon što je ponovnim brojanjem glasova na samo 14 biračkih mjesta (od ukupno 150) Središnje izborno povjerenstvo BiH službeno utvrdilo da je gospodin Anel Kljako ukrao 1580 glasova, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je odmah najavio poduzimanje političkih mjera protiv vinovnika ovog kriminala".

"Predsjednik Radončić nije isključio Anela Kljaku iz SBB-a dok se nisu provjerile sve činjenice i dok se, paralelno, nije završilo glasovanje za gradonačelnika Mostara, ne želeći na taj način oslabiti kapacitet Koalicije za Mostar, koju je SBB iskreno podržavao", navodi SBB.

"Javnosti je poznato da je predsjednik Radončić u svim intervjuima i političkom djelovanju naglašavao kako je neophodno da se, nakon 12 godina, kada je funkciju gradonačelnika obavljao Hrvat, na toj poziciji napokon izabere Bošnjak. I to doktor Zlatko Guzin, kojem je Radončić dao podršku i osobnim susretom u Mostaru koji je održan neposredno uoči održavanja Lokalnih izbora", ističe SBB.

SBB navodi da je godinama bio meta mnogobrojonih izbornih manipulacija i stajalište Stranke je da njeni članovi ne smiju ni po koju cijenu sudjelovati u izbornim prijevarama.

"Osim rukovodstva, pravo na svaku vrstu kritike gospodina Kljake, imaju i zajednički kandidati, pa i članovi SBB-a, koji su bili na zajedničkoj listi, jer su i oni pokradeni u cijelom postupku vrlo organizirane makinacije.

Nakon isključenja gospodina Anela Kljake i samozvanog gradskog odbora iz članstva, SBB s razlogom poziva na adekvatnu reakciju nadležno tužiteljstvo i kazneno sankcioniranje izborne krađe koja je nedvojbeno dokumentirana u Središnjjem izbornom povjrenstvu i te tabele su objavljene već ranije u svim medijima", zaključio je SBB.