SAZNAJEMO Rade Bošnjak plaćao je tajni IZIS Infoherc grupi preko leđa pacijenata

Rade Bošnjak
Hercegovina.info

Rade Bošnjak, formalni 'savjetnik', a zapravo ravnatelj ZZO-a 'Infoherc' grupu koja mu je gradila paralelni zdravstveno - informacijski sustav nije financirao iz vlastitog džepa, nego posredno preko druge IT tvrtke iz Mostara, tvrde dobro upućeni. 

21. prosinca 2022. sklapa ugovor s tvrtkom 'Katarina' (koja je u rangu SNSD-ova 'Prointera', kada je u pitanju HDZ BiH koji sve od njih nabavlja), na iznos od 287.820 maraka za 'nabavu usluga unapređenja izvještajnog sustava razvoja programske podrške za proširenje operativnog sustava'. Izvor iz Zavoda tvrdi da je upravo ovaj iznos preusmjeren 'Infoherc' grupi. 

Rade Bošnjak
Na službenim stranicama financijske izvještajne agencije kao kontakt osoba za tvrtku 'Infoherc', koja je po našim saznanjima gradila IZIS za Bošnjaka navodi se osoba iz tvrtke 'Katarina', što direktno povezuje tvrtku koja je bila na 'Petom katu' i 'Katarinu', hadezeovu IT miljenicu.

Rade Bošnjak

I 'Infoherc' grupa, čiji osnivač Bandić ima stanove u Zagrebu, gdje i Rade Bošnjak i 'Katarina' ne odgovaraju na naše upite, što su radili za ZZO i jesu li novci u 'Infoherc' grupu stizali u 'Katarinu'. 

Osim ovih iznosa, ravnatelj se redovito i direketno sporazumijevao s 'Katarinom'.

Rade Bošnjak

Podsjetimo, Rade Bošnjak godinama je tajno gradio paralelni Intergrirani zdravstveni informacijski sustav, i ne samo to, nego je to financirao iz džepova pacijenata, kojima se nerijetko prikuplja za liječenje.

Kada je IZIS sazrio za uporabu, objavio je natječaj i planirao više od dva milijuna za nabavku istog. Nakon naših članaka nabavka je poništena.

U međuvremenu na stanovitoj adresi u Zagrebu nalazimo apartmane i stanove najstarijeg sina Rade Bošnjaka i ekipe s 'Petog kata', koja se u Mostaru preselila misleći da će tako zamesti trag. 

Ovdje ima posla i za SIPA-u, kažu nam i iz Agencije za sigurnost podataka, negirajući da je ovo njihova nadležnost, a nakon što smo ih pitali kako je moguće da je ZZO ustupio podatke svih pacijenata 'Infoherc' grupi, tvrtki s kojom Zavod nema ni običan ugovor, a planirao ga je imati. 

Rade Bošnjak

Tisuće i tvrtki iz Prozor Rame

Bošnjak je, razvidno je iz nabava, miljenik i medija. Pet - šest tisuća puta po marku sjeti se RTV Herceg-Bosne, pazi i druge medije. 

Rade Bošnjak

Rade Bošnjak

Rade Bošnjak

IT usluge pak uvijek naručuje od istih tvrtki, a među njima se ističe i jedna iz Prozor Rame. 

Rade Bošnjak

Ta tvrtka je samo za oglašavanje u prošloj godini dobila 3.000 maraka, dok je direktnim sporazumima inkasirala za usluge još dodatnih 20.000 tisuća maraka. Godinu ranije, u 2021. direktnim sporazumima je dobila oko 27 tisuća maraka. 

Rade Bošnjak

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.