SARAJEVSKA COVID GENERACIJA Skraćeni sati, nema velikog odmora, maske...

Škola
Ilustracija / hercegovina.info

Nova školska godina za učenike na području Sarajevske županije službeno počinje, a odvijat će se u skladu s epidemiološkom situacijom. Osnovci od 1. do 4. razreda ići će u školu, ostali će imati online nastavu, javlja Fena.

Od 2. rujna u razrednoj nastavi realizira se kombinirani model nastave po grupama s maksimalno 15 učenika, sat će trajati 30 minuta, sa odmorima od pet minuta i bez velikog odmora. Nastava će se održavati prema planu odnosno rasporedu koji utvrđuje škola.

Preporučeno je školama da prijem prvašića organiziraju tako da svako odjeljenje ima poseban termin prijema. U ovisnosti od prostornih kapaciteta, škole mogu ograničiti broj osoba koje dolaze u pratnji prvašića.

Kako je ranije najavio resorni ministar, za učenike od prvog do četvrtog razreda srednje škole nastava će se, u razdoblju od 1. do 14. rujna, izvoditi po "online" modelu, osim za učenike s teškoćama u razvoju i Srednje muzičke škole.

Ministarstvo za obrazovanje, znanost i mlade Sarajevske županije u koordinaciji sa Kriznim stožerom Sarajevske županije, razmotrit će, u drugom tjednu rujna, potrebu izmjene modela izvođenje nastave u osnovnim i srednjim školama Sarajevske županije.

Kako je ranije priopćeno, Ministarstvo je osiguralo 30.000 zaštitnih maski, a bit će osigurano i više, kao i 3.874 pakovanja dezinfekcijskog sredstva te oko 4.000 pakiranja tečnog sapuna za osnovne i srednje škole u SŽ.