SARAJEVO Zbog mise zabranili promet i kretanje pješaka u blizini Katedrale

Sarajevo katedrala
Sarajevo.travel

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova sarajevske županije će danas od 9 sati do završetka mise u Katedrali "Presvetog srca Isusova" u ulici Fra Grge Martića obustaviti promet za motorna vozila i kretanje pješaka.

Iz Uprave policije apeliraju na građane da poštuju instrukcije policijskih službenika na terenu te da se suzdrže od kretanja u tom vremenskom roku na toj lokaciji.

Podsjetimo, Vrhbosanska nadbiskupija je odaslala priopćenje glede praćenja i sudjelovanja na svetoj misi za žrtve Bleiburške tragedije u sarajevskoj katedrali 16. svibnja. 

Poštujući aktualne mjere restrikcija uslijed pandemije koronavirusa i želeći smanjiti mogućnosti bilo kakvoga incidenta, sveta misa će biti uz sudjelovanje predviđenoga broja vjernika koji su unaprijed obaviješteni o tomu i čija su imena poznata sigurnosnim službama. Riječ je o 20 osoba, ne računajući svećenike koncelebrante.

"Sve ostale potičemo da toga dana sudjeluju na redovitoj svetoj misi u svojim župama te upute svoje molitve za žrtve Bleiburške tragedije i sve nevine žrtve bilo kojega naroda", priopćila je Vrhbosanska nadbiskupija.