SARAJEVO NA NOGAMA Uhićena bivša djevojka stradalog mladića, tvrdila je da ima amneziju, a obitelj godinama govori da laže

Alisa Mutap Ramić
Klix

Alisa Mutap Ramić, bivša djevojka ubijenog mladića Dženana Memića, uhićena je danas nakon što su pripadnici MUP-a SŽ pretresli kuću u kojoj živi. Uhićenje je obavljeno po nalogu Tužiteljstva i Suda BiH, javio je Avaz.

Osim Alise Mutap uhićen je i Muamer Ožegović, uposlenik hotela na Ilidži. Ožegović je bio recepcionar u hotelu "Crystal" na Ilidži u kobnoj noći. Nedavno je SIPA utvrdila da su snimci s hotela izbrisani.

Mutap je bila djevojka Memića u trenutku kada je on stradao na Ilidži 2016. godine, ali je ona kasnije tvrdila da se ničega ne sjeća i da ima amneziju. Alisa Mutap je ključni svjedok jer je te noći bila sa stradalim Dženanom Memićem.

Obitelj stradalog Dženana Memića godinama tvrdi da Alisa Mutap laže. Mutap je nakon pretresa obiteljske kuće prebačena u prostorije MUP-a SŽ. 

Iz MUP SŽ su priopćili da su uhićene dvije osobe.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Sarajevske županije postupaju po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH vrše pretrese na dvije lokacije na području Sarajevske županije, jedna na području općine Ilidža, druga na području općine Stari grad Sarajevo, s ciljem prikupljanje dokaza, rasvjetljavanja i dokumentiranja kaznenih djela koja su predmet istrage TUžiteljstva Bosne i Hercegovine u okviru slučaja “Dženan Memić”", rekao je Mirza Hadžibadić, glasnogovornik MUP-a SŽ.