Sačmaricom pucano na solare tvrtke Energy Europa na Čulama

kriminal, obnovljivi izvori energije, Bosna i Hercegovina, FBIH, Republika Srpska, solari, obnovljivi izvori energije, HDZ BiH, Vlada FBiH, Boriša Misirača

Nepoznata osoba pucala je sačmaricom na solare na Čulama poviše Mostara, saznaje Hercegovina info iz više izvora. Na lice mjesta izlazila je i krim policija, a navodno se i na kamerama vide pucnjava na solare, koji su stradali od sačme. 

Javnost o ovom događaju nije upoznata, a u biltenu se navodi da je došlo do oštećenja solara, no ne i da se radilo o pucnjavi. 

„27. 11. 2023. u 8:55 sati D. S. prijavio je oštećenje solarnih panela u mjestu Čule“, naveo nam je o ovom događanju citat iz biltena glasnogovornik MUP-a Ljudevit Marić.

O načinu na koji su ishodovane dozvole za gradnju solara na ovoj lokaciji smo ranije pisali. 

Vlada HNŽ-a na žurnoj telefonskoj sjednici koncem 2020. godine dodijelila koncesiju na Kruševu kod Mostara poduzeću iz Prozor-Rame, da bi mu ubrzo Grad Mostar izdao dozvole za gradnju na 80 duluma mimo vlastitih regulacijskih planova i propisa. 

Sve se to odigralo tjedan dana prije dolaska nove vlasti u Mostaru. Investitor je tvrtka Energi-Europa sa sjedištem u Prozor-Rami, a urbanističku suglasnost potpisao je ovdje bivši, preminuli gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić neposredno pred dolazak Marija Kordića.