REZULTATI ODLIČNI Testirani svi aktivni djelatnici Doma u Stocu i 8 štićenika – svi negativni

Koronavirus
Ilustracija / hercegovina.info

Otkako je otkrivena prva oboljela osoba u „Domu za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“ testirana je 71 osoba iz te ustanove, a samo je jedan nalaz pozitivan – i to prve oboljele osobe. Testiranje se nastavlja, a svi današnji, kao i jučerašnji uzorci su negativni.

Potvrdio je to za hercegovina.info ravnatelj Doma zdravlja Stolac, dr. Kazimir Raguž. Ističe da je do sada testirano osam štićenika, te svi djelatnici, izuzevši one koji ne rade (porodiljni, zdravstveni, i drugi razlozi) i svi su nalazi negativni.

Dobre su to vijesti za gradić na Bregavi, ali i prvooboljelu, koja se osjeća jako dobro, a koja se nakon spoznaje da je pozitivna na koronavirus zabrinula se za kolege i štićenike.

Dobre su vijesti i za sam Stolac, budući da su svi djelatnici negativni, što znači da koronavirus nisu odnijeli u svoje domove, a i da Stolac još nema nijednog oboljelog. U Stocu se lijepim vijestima nadaju i u narednim danima, jer se vjeruje da je prva oboljela u Domu, blagovremenim testiranjem otkrivena na vrijeme.

Inače, kako smo i objavili osoba koja je prva oboljela živi u Berkovićima, prijavljena je u Trebinju, a radi u Stocu. Njezin slučaj se vodi u RS-u.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.