Realnost BiH: Lijanovići prevarili 100% ratnog invalida za 100 KM

upovanje glasova birača te prodaja zastupničkih mandata, neki su od načina na koji širokobriješki mesari, braća Ivanković Lijanović, opstaju na bh političkoj sceni, usprkos i brojnim dokazima koji ih terete za kupovinu birača. Od kupovine glasova, postoji samo jedna gora stvar, a to je ne isplatiti prevarene birače.

A da Lijanovići žrtve nisu birali dokazuje sljedeći primjer. Među prevarenima je i 100 postotni invalid Alojzije Dovođa iz Travnika. Ogorčen prijevarom NS "Radom za boljitak" Dovođa se obratio zastupnicima u Skupštini Srednjobosanske županije pismom u kojemu svojim primjerom dokazuje za što su sve Lijanovići sposobni te ih optužuje da su potkupljiva stranka.

A Lijanovići takvi kakvi jesu nađoše se u poziciji da odlučuju o sudbini cijelog jednog naroda. Trgovinom svojim zastupnicima negirali su političku volju hrvatskog naroda, a svoje birače prevarili.. Uz krajnje sumnjiv način na kojeg su stekli bogatstvo, još su uvijek na slobodi. Ostaje samo zapitati se, u kakvoj to državi živimo?!

Izvor:croportal.ba