REAGIRALA INSPEKCIJA U BLAGAJU Smatraju da mještani nemaju razloga za paniku i da se radi o šumi 6. klase

Blagaj Malo Polje

Nakon pisanja o strahu mještana Malog Polja kako bi se bespravnom gradnjom mogao trajno narušiti i devastirati oblik Blagaja, reagirala je i gradska inspekcija.

Inspekcija smiruje mještane, tvrde da se ne radi o javnom putu.

"Vezano za Vaš zahtjev u predmetu nadzora nad izgradnjom kako se navodi nelegalnog puta na parceli k.č.1606/1 a što se nalazi u blizini parcela k.č.1150, 1152, 1153 i 1154, obavljen je inspekcijski nadzor od strane inspektora za ceste i urbanističko-građevinskog inspektora, čije izjašnjenje se dostavlja u tekstu ispod, a u prilogu i fotografije s lica mjesta. Kako možete vidjeti iz priloga inspektorice za ceste, k.č. 1606/1 u K.O.Malo polje se u katastarskoj evidenciji vodi kao “KIČIN HADŽAJLIĆA“, u naravi je šuma 6. klase i nije javni put, te imajući u vidu činjenicu eksploatacije šumskog javnog dobra, zasigurno svoj aspekat nadzora ima i nadležni šumarski inspektor HNŽ", kazali su za hercegovina.info iz Službe za inspekcijske poslove.

Inspekcija nam je poslala i fotografije s mjesta događaja.

Blagaj Malo Polje

Blagaj Malo Polje

Na reakcije mještana Malog Polja, službeno se očitovao i urbanističko-građevinski inspektor kojeg su ranije prozivali.

"Obavještavam Vas da sam kao urbanističko-građevinski inspektor izašao na lice mjesta 25. i 26. srpnja 2023.god., te konstatira da nema radova za koje je potrebno odobrenje za građenje, pa nije imao potrebu poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti.

Na licu mjesta izvođeni su radovi rasčišćavanja parcela koje su označene kao k.č. 1150, 1151, 1152, 1153, 1154/1, koje su bile zarasle u šiblje i korov i na kojima se nalaze u ratu devastirani i razrušeni objekti vlasnika navedenih parcela", naveo je u svom odgovoru postupajući inspektor.

Mještani Malog Polja u mostarskom predgrađu Blagaj već mjesecima izražavaju zabrinutost i apeliraju na gradske vlasti da učine nešto po pitanju bespravne devastacije u njihovom mjestu. Naviknuti na bezvlašće, ovaj put se žale na put koji privatni investitor radi u naselju.

"Investitor uzurpira naše područje i još nam zove policiju. Policija naravno kad je došla nije imala ništa zapisati jer nije bilo verbalnih ili fizičkih napada. Čim smo vidjeli prve strojeve mi smo ujutro odmah zovnuli inspekciju. Inspektor (N. Š.) je samo tuda prošao i nije ništa uradio, nakon toga smo opet zovnuli inspekcijsku službu nakon čega su kontaktirali postupajućeg inspektora s terena i on je utvrdio da nije bilo elemenata za zapečatiti radove na putu", kazali su za hercegovina.info mještani Malog Polja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.