RAZBIJANJE SINDIKALISTA Ušao samo Anić, Vuković ostao iza vrata

Dalibor Vuković
hercegovina.info

Na sastanak kod predsjednika Vlade HNŽ-a Nevenka Hercega ušao je danas samo predsjednik Sindikata bolnice ivica Anić, koji je jedini bio i pozvan. Predsjednik sindikata zdravstva u HNŽ-u Dalibor Vuković je ostao ispred vrata. 

Ovo je već drugi put da Vlada isključuje Vukovića, kojeg ne želi ni u pregovaračkom timu, premda na to nema pravo. Usporedbe radi, Sindikat HT-a nazočio je svakom sastanku u federalnoj Vladi, premda je reprezentativan samo sindikat BH Telecoma.

"Pozivamo vas kao predsjednika reprezentativnoga sindikata na sastanak danas, 28. siječnja 2021. godine u 10.30 u zgradi Vlade HNŽ. Primit će vas Nevenko Herceg, predsjednik Vlade i resorni ministri dr. sc, Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi i predsjednik pregovoaračkog tima i Adnan Faladžić ministar financija", naveli su iz Vlade sindikalistima koji od jutros čekaju pred vratima Vlade.

Dalibor Vuković, ispred sindikata zdravstva kazao je da su dva sindikata zajednički odlučila da Ivica Anić uđe na sastanak, u znak dobre volje, a ponovio je da je ovo samo još jedan manevar ministra zdravstva. 

Dalibor Vuković