FOTO  RAVNATELJU SE LJULJA STOLICA Policija provjerava navode portala Hercegovina.info

Semir Šejtanić, vijesti, Semir Šejtanić, tužiteljstvo hnž, Semir Šejtanić, vijesti, Semir Šejtanić, Semir Šejtanić, Semir Šejtanić
Facebook

Bude li pravde i pravne države makar u minimumu jedna osnovna škola u Mostaru ubrzo će ostati bez ravnatelja. Radi se Semiru Šejtaniću, ravnatelju OŠ Mujaga Komadina koji je obmanom sustava produžio mandat u toj fotelji. 

"Postupajući tužitelj je uzeo predmet u rad i od policijskih tijela zatražio provjere navoda iz kaznene prijave i pribavljanje određene dokumentacije odnosno dokaza", kazala je u izjavi za Hercegovina.info glasnogovornica Tužiteljstva HNŽ Ana Rajič. 

Policija će provjerom utvrditi ono što smo i objavili, a to je da je Šejtanić, sam ili u suradnji s još nekim preduhitrio sustav. 

Podsjetimo, SDA-ov štićenik Semir Šejtanić ostao je na čelu Osnovne škole u Mostaru, produžio sebi mandat na četiri godine u osnovnoškolskoj obrazovnoj ustanovi temeljem obmane sustava, kojeg je preduhitrio.

Šejtanić je, premda pravomoćno osuđen zbog krivotvorenja dokumentacije konkurirao za mjesto ravnatelja Osnovne škole Mujaga Komadina, te dostavio uvjerenja da se protiv njega ne vodi kazneni postupak (Općinski sud Mostar) i da je neosuđivan (MUP HNŽ).

Prema saznanjima portala Hercegovina.info taj SDA-ov štićenik je 4. ožujka ove godine izvadio uvjerenje da je neosuđivan, a tek krajem ožujka, 26 dana iza toga je stigao kazneni list protiv njega. Budući da je MUP odmah dan nakon prijema kaznenog lista isti zaprimio, gubljenje vremena u ovom slučaju nije njihova krivnja. Pitanje je zašto je kazneni list toliko putovao i je li ga netko namjerno zadržavao da bi Šejtanić sebi mogao priskrbiti uvjerenje o neosuđivanju? 

Sve bi trebalo biti jasnije nakon policijskih izvida.