Prvooboljela iz ZHŽ na respiratoru, virus dobila od rodbine iz Njemačke

Široki brijeg zhž koronavirus
Ilustracija hercegovina.info

U Zapadnohercegovačkoj županiji stoji brojka od troje oboljelih od koronavirusa. Svi noviji testovi su negativni, a prvooboljela je najvjerojatnije virus dobila od rodbine iz Njemačke. Sažetak je to upravo održane konferencije za tisak kriznog stožera u ZHŽ-u.

„Ono što je za vas novo je aktivnost oko opremanja prostora za oboljele, odnosno zaražene koronavirusom koji nisu takva stanja da im je potreban smještaj u bolnicu. Takav smo prostor pronašli na području Širokog brijega i intenzivno ga opremamo u te svrhe. U tijeku su pripremne radnje za slične prostore u drugim općinama“, istaknuo je predsjednik Vlade i Stožera Zdenko Ćosić.

U ZHŽ-u je troje zaraženih.

Nakon otkrivanja prve sumnjive oboljele osobe na koronavirus, testirali smo još dvije osobe, koje su također pozitivne. Na razini Županije imamo ukupno tri oboljele osobe. Još dva testiranja su učinjena, te dvije osobe su negativne, ali su u samoizolaciji zbog mogućnosti razvoja simptomatologije u narednom razdoblju. Što se tiče današnjih testiranja, testirane su 4 osobe, a u popodnevnim satima bi trebali biti gotovi nalazi“, kazao je ministar zdravstva Tomislav Pejić.

Na novinarski upit odakle je virus dobila prvooboljela, ministar je rekao da je izvjesno da ga je dobila od rodbine iz Njemačke.

Podsjetimo, u ZHŽ su oboljele 3 osobe. Starija gospođa koja je na respiratoru, te njezina kćer i nevjesta. Na konferenciji Kriznog stožera je kazano da prvooboljela ima druge kronične bolesti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.