Prvi slučaj koronavirusa u ŽZH: 75-godišnja žena iz Jara upućena u SKB Mostar

Stožer civilne zaštite ŽZH
FENA

Prvi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Županiji Zapadnohercegovačkoj (ŽZH), a riječ je o 75-godišnjoj ženi iz mjesta Jare pored Širokog Brijega, izvijestio je u utorak Stožer civilne zaštite ZHŽ-a.

"Zaražena je starija gospođa koja je u ponedjeljak bila na pregledu u Domu zdravlja u Širokom Brijegu i koja je upućena u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar", izjavio je na konferenciji za novinare u Širokom Brijegu ministar zdravstva rada i socijalne skrbi ŽZH-a Tomislav Pejić.

Istaknuo je kako su dvije osobe iz njezine bliže okoline upućene na testiranje te kako će se pratiti i drugi njezini kontakti.

Pejić je podsjetio kako širokobriješki Dom zdravlja ne vrši testiranje na covid-19.

"U ŽZH radimo uzorke koje šaljemo u Mostar i na taj način ćemo rasteretiti SKB Mostar jer ćemo mi raditi uzorkovanje", kazao je Pejić i pozvao građane na "borbu svjesnošću i samodisciplinom" protiv koronavirusa.

Epidemiolog Ivan Vasilj je kazao da je zaražena gospođa bila u kontaktu s nekoliko osoba koje bi mogle biti nulti pacijent.

"Danas se testiraju dvije osobe, vidjet ćemo koji će biti sljedeći koraci, sada je bitno držati se samoizolacije", ustvrdio je Vasilj.