PROVJERILI SMO NAKON SERIJE KRAĐA Kakva je situacija s videonadzornim sustavom u Čitluku

nadzorne kamere, Čitluk
Ilustracija/Hercegovina.info

Nakon serije pljački obiteljskih kuća na području općine Čitluk u zadnjih 20-ak dana provjerili smo kako funkconira videonadzorni sustav. Svrha i potreba istog u brojnim gradovima i mjestima služi kao pomoć u provođenju sigurnosti, a kamere policiji služe kao pomagala u svakodnevnom radu. 

Općina Čitluk, za sada još nije u cijelosti pokrivena videonadzorom. Za sada je postavljeno samo sedam nadzornih kamera, a gotovo sve se nalaze u Međugorju. 

"Općina Čitluk je 2018. godine nabavila opremu za videonadzorni sustav snimanja javnih cesta i javnih površina na području općine te ga dala na upravljanje i korištenje Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije. Kamere su postavljene na mjesta gdje je bio omogućen pristup optici koju je osigurao HT Mostar i za koja je MUP smatrao da su važna", kaže načelnik Općine Čitluk Marin Radišić.

Sedam kamera nije dovoljno, čeka se postavljanje njih još 15.

"Nakon postavljanja navedenih kamera mi smo pokrenuli postupak nabave još 15 njih. Potpisan je ugovor s dobavljačem, no čeka se samo da HT Mostar ponovno osigura optiku za iste. Nakon toga one će biti ustupljene na upravljanje i korištenje MUP-u HNŽ-a", rekao je Radišić za naš portal.

Podsjetimo, u posljednjih mjesec dana u Čitluku se dogodila serija teških krađa, a meta provalnika bile su obiteljske kuće iz kojih su ukradene znatne količine novca i nakita. Policija sumnja kako su ove krađe počinile dvije skupine pljačkaša, no za sada još nema privedenih. Kod ovakvih djela važnu ulogu imaju i nadzorne kamere koje policiji olakšavaju posao za rasvjetljavanje istih te je sigurno kako bi što skorije postavljanje novih 15 kamera u ovoj općini bilo od velike važnosti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.