BUKMIR "Oni samo igraju igru"

Dobroslav Bukmir, vlada ŽZH, skupština žzh
ljubuski.net

Na sjednici Skupštine Vlade ŽZH-a danas je odbijen zahtjev oporbenih vijećnika da se na dnevni red uvrsti točka "Stanje u školstvu s posebnim naglaskom na štrajk u srednjim školama". Vladajući su odbili zahtjev koji je potpisalo sedam oporbenih zatupnika iz HDZ 1990., HSP-a, HSP AS te HRS-a. Potvrdio je to za Hercegovina.info Dobroslav Bukmir iz HDZ 1990.

Dobroslav Bukmir,vlada ŽZH,skupština žzh

"Naš zahtjev je odbijen. To sam rekao i za govornicom, vladajući su danas bili bahati i arogantni. Mi od njih samo tražimo da pričaju sa Sindikatom. Od njih čak ne tražimo da moraju ispuniti sve uvjete prosvjetnih djelatnika. No, ovo je toliko bahata Vlada da ne želi ni sjesti s ljudima. Tako su se i danas ponašali i odbili ovu točku dnevnog reda. Ipak, mi smo iskoristili cijeli aktualni sat za pitanja ministrici Mikulić. Ona nam ništa konkretno nije odgovorila. Sindikat se danas u 15 sati sastaje s njom, ali mislim da je to pod pritiskom. Što od našeg zahtjeva, što zbog najave štrajka i u osnovnim školama. Po mom mišljenju oni samo igraju igru i ne misle ništa ozbiljno napraviti, ali vidjet ćemo", kaže Bukmir.

Vladajućima će se ovo obiti o glavu.

"Oni imaju dvotrećinsku većinu i ovime su si zabili autogol. Misle da ih njihovo ponašanje neće koštati, ali ja mislim da ovo neće dobro odjeknuti po njih."

Samo jedan potpis doveo bi do tematske sjednice.

"Da je moja Vlada ovakvo što odbila, ja bih bio protiv. Samo da je jedan vijećnik vladajuće stranke podržao naš zahtjev, mi smo mogli po zakonu zatražiti tematsku sjednicu o ovoj točki. Ima njih sigurno koji razmišljaju kao mi, ali ljudi jednostavno ne smiju reći drugačije.

"Mi smo kao oporba išli zajednički da ne kupimo posebno neke političke poene. Da smo išli pojedinačno to ne bi bilo shvaćeno ozbiljno. Išli smo kao roditelji i kao ljudi. Djeca moraju ići u školu, a prema mojim informacijama nastave neće biti do nov godine. Nakon toga je raspust i ode sve u nedogled", rekao je Bukmir.

Hoće li se nešto promijeniti nakon današnjeg sastanka ministrice obrazovanja Ružice Mikulić i Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama, ostaje nam za vidjeti.