FOTO  PROSVJEDI U BILEĆI "Moj brat je u modricama i ustrašen, a počinitelji djela slave po gradu"

Prosvjedi u Bileći
Z.Lojpur/Hercegovina.info

Veliki broj građana Bileće okupio se danas na mirnim prosvjedima u gradskom parku u tom gradu kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom Osnovnog suda u Trebinju da pusti na slobodu osobu inicijala M.Z., jednog od osumnjičenih za kazneno djelo 'Protupravno lišenje slobode' i 'Tjelesne ozljede'. M.Z i drugi osumnjičeni Ž.V. koji je u bijegu, sumnjiče se da su 5. veljače oteli Dušana Miloševića, odvezli ga u prtljažniku automobila i pretukli.

Prema riječima Dejana Miloševića, Dušanovog brata, njegova obitelj od pravosudnih institucija traži samo da rade svoj posao. Sreća je, ističe Dejan, što su se sada okupili na prosvjedima, a ne na posljednjem ispraćaju njegovog brata.

Prosvjedi u Bileći

"Moj brat je još u modricama i prestrašen je, dok počinitelji ovog djela slave po gradu. To je jasan slučaj, postoje snimci kako tuku mog brata, a postoje i svjedoci“, tvrdi Dejan Milošević.

Građani Bileće, koji su se i pored velike hladnoće okupili u gradskom parku u velikom broju, kažu da su razočarani u rad Sudstva i tužiteljstva. Miloševići ističu da za razliku od policije koja je odradila sve korektno, pravosudne institucije su potpuno podbacile.  

"U rad sudstva sumnjamo od početka, a od jučer imamo informacije i da je tužiteljstvo zakazalo“, istaknuo je Milentije Milošević, rođak Dušana Miloševića.

Miloševići su se zahvalili i svim narodnim vijećnicima iz Hercegovine što su im dali podršku, bez obzira jesu li vlast ili oporba.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.