FOTO  GRAĐANI BILEĆE Počinitelji na slobodi, a naš Dušan od ozljeda ne može ustati

Prosvjedi Bileća
Z.Lojpur/Hercegovina.info

Obitelji otetog i pretučenog bilećanina Dušana Miloševića i grupa građana iz Bileće nakon jučerašnjih prosvjeda pred zgradom općine u Bileći izrazili su i danas nezadovoljstvo i pred Palatom pravde u Trebinju. Miloševići su tražili od suca Osnovnog suda u Trebinju da im objasni zbog čega je pustila da se jedan od osumnjičenih brani sa slobode.

Rodbina otetog i premlaćenog mladića i građani su ponovili da nemaju povjerenja u pravosuđe, da će istrajati u okupljanjima dok se ne pronađu i adekvatno ne kazne počinitelji ovog kaznenog djela i da neće dozvoliti da se u Bileći dogodi slučaj Davida Dragičevića.

„Nećemo dozvoliti da razbojnici tuku našu djecu, naš Dušan ni danas ne može ustati od ozljeda. Donesena je sramotna odluka koja nas je sve uvrijedila i ponizila jer osoba s kriminalnim dosjeom prolazi nekažnjeno“, rekao je Zoran Milošević, stric pretučenog mladića.

Bojan Grubačić, jedan od očevidaca događaja kaže da je bilo više sudionika u otmici i premlaćivanju Dušana, te da ga je sada strah od mogućih pritisaka.

„Nimalo sigurno, strah me je poslije svega i trudim se da ne izlazim iz kuće“, ističe Grubačić.

Nakon prosvjeda predstavnici obitelji Milošević sastali su se kratko s tajnicom suda Jelicom Ijačić od koje su, kako su kazali novinarima, dobili informaciju da je sud zaprimio žalbu na odluku te da će nova odluka biti donesena u roku od 48 sati. Bez obzira na odluku Miloševići kažu da će u Bileći u nedjelju u 12 sati biti održani novi prosvjedi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.