PROPAST Nakon što je 'McDonald's' zbog njega otišao iz BiH, stigla je nova milijunska afera Ihtijarevića

Haris Ihtijarević

Haris Ihtijarević prodao je sporni parking u centru Sarajeva. Kako se oko njega steže obruč koji prave svi oni kojima ostao dužan novac, krenuo je s rasprodajom imovine.

Kako je 'Raportu' potvrđeno, Ihtijarević je prodao sporni parking u centru Sarajeva. Prema informacijama 'Raporta', parking je kupila jedna građevinska kompanija iz Sarajeva. A za atraktivnu parcelu iskeširala je Ihtijareviću oko 15 milijuna KM.

'Raport' je već pisao da se Ihtijarević pokušavao riješiti spornog parkinga preko kojeg je godinama pljačkao državu. Naime, radi se o aferi 'Parking', koju je 'Raport' razotkrio prije nekoliko mjeseci.

Ihtijarević je uz svoje parcele prislonio i državno zamljište, zagradio ga i naplaćivao kao parking. Radi se o zemljištu koje je u vlasništvu državne poduzeća 'Feroelektro' i nad kojim postoji sudska zabrana korištenja. Zbog toga je na teren izlazila i općinska inspekcija.

No, ova transakcija, neće puno pomoći Ihtijareviću. Kako 'Raport' saznaje, zbog ogromnih dugova koje ima, banke su mu već zaplijenile devet milijuna KM.

Ihtijarević je inače poznat kao 'grobar' 'McDonald'sa' u BiH. Nakon što ga je zatvorio, iza sebe je ostavio ogromne dugove. Dužan je 'Raiffeisen' banci za kirije 'McDonald'sa', dobavljačima, ali i randicima koji spremaju tužbe.

Pored toga, Ihtijarević je preko 'McDonald'sa' ostao dužan vodovodu i kanalizaciji (ViK) za vodu (12.000 KM), a većinu je krao od kompanije 'Avaz'. I zbog toga su podnesene kaznene prijave.

I sve to je vrh ledenog brijega. 'Raport' je objavio da Ihtijarevića tuži i korporacija 'McDonald's' pred trgovačkim sudom u Londonu. Oni traže milijunsku odštetu zbog brukanja brenda i financijskih malverzacija.