FOTO  PROJEKT OD 12 MILIJUNA MARAKA Trebinje dobiva zatvoreni bazen

Bazen Trebinje
Hercegovina.info

Zatvoreni bazen u Trebinju do kraja ove godine primit će svoje prve plivače. U tijeku je završetak radova na dva plivališta, sustavima zagrijavanja, instalacijama. Završeno je oko 80 posto radova. Oluja koja je zahvatila Trebinje u veljači 2019. godine usporila je izgradnju za više od pola godine.

Kako kaže Zoran Čučković, direktor JU „Bazeni“ Trebinje u rujnu ili listopadu trebali bi biti okončani radovi kako bi zatvoreni bazen bio u potpunosti spreman za zimsku sezonu. On naglašava da je već sva mašinerija za toplotne pumpe postavljena. Ovih dana se postavljaju solarne ploče, ispituje se i mehanizam za solare, koji će, s obzirom da Trebinje ima jako puno sunčanih dana, nadomjestiti da se ne koristi električna energija.

„Radovi na bazenu su intenzivirani, uveliko se privodi kraju uređenje zelenih površina oko objekta, a postavljene su i toplotne pumpe i pročistači“, rekao je Čučković.

Direktor JU „Bazeni“ Trebinje ističe da će biti osposobljen jedan ulaz i za rekreativce i prva kontrola obavljenih radova planirana je za kraj kolovoza i svi radovi trebaju zadovoljiti uvjete kako bi dobili dozvolu za rad.

„U izgradnji su korišteni najsuvremeniji standardi tehnologije. Osim dva plivališta, ovaj objekt imati će hotelski smještaj, restoran, prostor za rad novinarskih i TV ekipa, svlačionice i fitnes teretane. Ukupno 9.500 metara korisnog prostora. Bit će prilagođen za osobe s invaliditetom i rekonvalescente“, istakao je Čučković.

Vrijednost projekta je oko 12 milijuna konvertibilnih maraka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.