PRODUŽENI VIKEND Neradni dan u Federaciji BiH i 3. siječanj

neradni dan, Nova godina, Federalno ministarstvo rada
Ilustracija

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike objavilo je danas poslijepodne kako će i ponedjeljak 3. siječanj biti neradni dan. S obzirom da 2. siječanj pada ove godine na nedjelju, prvi sljedeći radni dan, a to je u ovom slučaju ponedjeljak bit će neradni.

"Na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o preuzimanju i primjenjivanju saveznih zakona (”Službeni list RBiH”, broj: 2/92), odnosno Zakona o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom (”Službeni list RBiH”, broj: 13/94), u Federaciji BiH se, kao federalni zakon, primjenjuje Zakon o praznicima (”Službeni list SFRJ”, broj: 6/73)", navodi se.

"U skladu sa spomenutim zakonom, u FBiH se obilježavaju Nova godina i međunarodni praznik rada – 1. svibanj. Navedenim zakonom propisano je da se Nova godina proslavlja 1. i 2. siječnja. Ako jedan od dana u koje se slavi Nova godina pada u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni radni dan poslije ta dva dana. S obzirom da 2. siječanj 2022. godine pada u nedjelju, to će se praznikom smatrati i prvi naredni radni dan tj. 3. siječanj 2022. godine", priopćeno je.