Za Novu Godinu proljetne temperature, oblačno i negdje slaba kiša

Za Novu Godinu proljetne temperature, oblačno i negdje slaba kiša
Ilustracija

Sudeći prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda Nova Godina će u BiH proteći uz jesenske ili čak proljetne temperature. 

30.12.2021 (Četvrtak)., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla i niska oblačnost. U večernjim satima, u sjevernim područjima lokalno sa slabom kišom ili rosuljom. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stupnjeva.

31.12.2021 (Petak)., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne razvedravanje u Krajini i Hercegovini, a tokom noći i u ostatku zemlje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša ili rosulja je moguća u centralnoj i istočnoj Bosni. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 10 do 16 stupnjeva.

1.01.2022 (Subota)., u centralnim i istočnim područjima pretežno oblačno vrijeme, uz mogućnost slabe kiše. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 11 do 17 stupnjeva.