Prijetnje smrću ocu Dženana Memića

Prijetnje smrću ocu Dženana Memića
Facebook

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, za koga se pravda traži već pet godina dobio je danas prijetnje smrću. Objavila je to grupa Pravda za Dženana.

Prijetnje su stigle nakon prvih uhićenja.

"Nakon 5 godina borbe i konačno prvih uhićenja, počele su i direktne prijetnje. Izgleda da gori pod nogama i da smo udarili gdje ih najviše boli. Prijetnja ubojstvom Murizu Memiću od nama poznate osobe, a vezane za ovaj slučaj, upravo je prijavljena MUP-u ŽS. Pozvali su Muriza da odmah dođe u krim službu. Prijetnja ubojstvom bit će prijavljena Tužiteljstvu BiH, a onome tko je prijetio poručujemo da ima tko čuvati Murizu leđa! Udarite na Muriza, udarili ste na sve nas", poručili su iz grupe.

Muriz Memić po izlasku iz policije novinarima Avaza rekao je kako je prijetnje dobio preko posrednika, a da će ime objaviti sutra.

"Rečeno mi je da ću biti ubijen ako se jednoj osobi nešto dogodi. Sutra ću o svemu opširnije. Sutra ću i ime objaviti, samo dok to prijavim u Tužiteljstvo. Znali smo da će se nakon posljednjih hapšenja ovo dogoditi", rekao je Memić.

Njegova kćer Arijana Memić oglasila se na svom profilu.

"Zaprijetili su da će mi likvidirati brata, za manje od mjesec je ubijen. Sada prijete da će mi ubiti oca. Muriz je trenutno u krim službi i daje izjavu. Sve ćemo prijaviti Tužiteljstvu BiH. Svjesni smo mi s kim imamo posla, za druge ne znam. Samo znam da mi više nećemo znati za pravni put ukoliko se bilo šta dogodi Murizu. Neka institucije rade svoj posao", napisala je Memić.

Podsjetimo, 16. lipnja uhićena je Alisa Mutap Ramić bivša djevojka Dženana Memića koja je kobne večeri bila uz Dženana tijekom njegova stradavanja, no sve ove godine Mutap Ramić se "brani amnezijom". Također uhićen je i recepcionar Muamer Ožegović hotela Crystal s kojeg su izbrisani snimci nadzornih kamera. Mutap Ramić i Ožegović određen je jednomjesečni pritvor, a još ranije uhićeni su policajci Josip Barić, Hasan Dupovac i Zijad Mutap otac Alise Mutap Ramić.