PRIJETNJE BAKI SLIŠKOVIĆU Mostarcu određen jednomjesečni pritvor

Baka Slišković, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković

Tridesetjednogodišnjem Mostarcu određen je jednomjesečni pritvor zbog prijetnji Blažu Baki Sliškoviću.

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, određen je pritvor u trajanju od najdulje 1 (jedan) mjesec, prema osumnjičenom Benjaminu Grbiću (1993.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela 'oštećenje tuđe stvari' u stjecaju s produljenim kaznenim djelom 'ugrožavanje sigurnosti više osoba', na štetu članova obitelji S. iz Mostara, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Mostar.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Benjaminu Grbiću odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji s MUP-om HNŽ - PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.          

Podsjećamo, prije tri dana objavili smo kako je jedna osoba uhićena zbog prijetnji smrću mostarskom nogometašu Blažu Baki Sliškoviću.