POTVRĐENO IZ TUŽITELJSTVA Predložen pritvor za Mostarca koji je prijetio Blažu Baki Sliškoviću

Blaž Slišković
Damir Hajdarbašić/fkz.ba

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar danas je podnijelo prijedlog za određivanje pritvora Općinskom sudu u Mostaru, protiv osumnjičenog B. G. (1993.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "oštećenje tuđe stvari iz čl. 293 st.1. u stjecaju s produljenim kaznenim djelom "ugrožavanje sigurnost više osoba" iz čl. 183. st.2. KZ F BiH, na štetu članova obitelji S. iz Mostara, rekli su danas iz Tužiteljstva HNŽ za Hercegovina.info.

"Pritvor je osumnjičenom B.G. predložen iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna", kazali su nam.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji s MUP-om HNŽ PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela. 

Kako je jučer prvi doznao portal Hercegovina.info, osumnjičeni je prijetio legendarnom mostarskom nogometašu Blažu Baki Sliškoviću.