PRETRESI NA PET LOKACIJA Službenici SIPA-e uhitili još dva policajca

Sipa, droga, uhićenja, droga, Sipa, koronavirus, Federalno ministartstvo zdravstva, afera respiratori, uhićenja, Sipa, krijumčari, Sipa, pretresi, transfer, Tužiteljstvo BiH, uhićenja, Tomislavgrad, Posušje, Sipa, akcija cedevita, cedevita, Sipa, policajci, uhićenje, akcija Klik
Ilustracija/Facebook

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u sklopu operativne akcije 'Klik', lišili slobode dva policijska službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

U tijeku su pretresi prostorija i privremeno oduzimanja predmeta na pet lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Šipova i Sanskog Mosta.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, u vezi s kaznenim djelom pranje novca propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.

Aktivnosti se vrše po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u suradnji s policijskim službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Ministarstava unutarnjih poslova Županije Sarajevo i Ministarstava unutarnjih poslova Republike Srpske.

Osobe lišene slobode bit će provedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.