PREOKRET Stigla ponuda iz Niša za respiratore Srebrene maline

afera respiratori, Srebrna malina, Tužiteljstvo BiH, afera respiratori, afera respiratori, Tužiteljstvo BiH, afera respiratori, Tužiteljstvo BiH, afera respiratori, Srebrna malina, respiratori, afera respiratori, suđenje, afera respiratori, vijesti, afera respiratori, suđenje, bavrka, suđenje, afera respiratori, malina respiratori, suđenje, respiratori, afera respiratori, Jelka Miličević , Fadil Novalić, sud bih, fahrudin solak, fikret hodžić, afera respiratori, kristijan marić, poduzetništvo , Mostar, Jelka Miličević , afera respiratori, kristijan marić, fikret hodžić, afera respiratori, Vlada FBiH, koronavirus, kriminal, afera respiratori, koronavirus, Vlada FBiH
Ilustracija

Nakon što je istekao rok za dostavu ponuda u pregovaračkom procesu te službeno propao i drugi natječaj za instalaciju i stavljanje u funkciju respiratora koje je nabavila Srebrena malina, došlo je do novog preokreta. U Federalnu upravu civilne zaštite stigla je ponuda tvrtke iz Niša. Ukoliko treći natječaj bude raspisan, velika je vjerojatnost da upravo ta tvrtka i stavi u funkciju sporne respiratore.

Nakon što su u skladištu više od pet mjeseci, i nakon što nijedan ovlašteni serviser, kroz proces javnih nabavki nije bio zainteresiran da u funkciju stavi respiratore vrijedne milijune maraka, koje je nabavila Srebrena malina, stiže ponuda za autorizaciju, tj. ovlaštenje za servis i to iz Niša. Sve je za BHRT potvrdio v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite, Mustafa Kadribegović.

“Situacija se mijenja, jer smo upravo dobili informaciju da je ova tvrtka iz Niša dobila autorizaciju za Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i BiH. To je tvrtka koja do sada nije predavala ponude na dosadašnje postupke javne nabavke, a sada nam dostavlja autorizaciju, tj. ovlaštenje proizvođača za uvoz, servis i sl. za neku državu. Ta ftvrtka je bila upoznata sa prethodnim postupcima, ali nisu dostavljali ponudu. Slijedi objava javne nabavke, pa tko ispunjava uvjete i ponudi najpovoljniju ponudu dobit će ugovor”, naglasio je Kadribegović za BHRT.