PREMIJER NA ODLASKU DOBIO SUNCOKRET Kaže da mu je baš ta nagrada posebno draga

Nevenko herceg suncokret

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg dobitnikom je nagrade ''Suncokret ruralnoga turizma Hrvatske – Sunflower Award''.

"Riječ je o prestižnomu priznanju iz turističkoga sektora koje tradicionalno uručuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvitak ''Klub članova Selo'', a ove je godine dodijeljeno jubilarni deset put, dok je ujedno proslavljena i 25. obljetnica djelovanja Udruge", navode iz Vlade.

Dodaju da je velebna svečanost upriličena u opatijskomu hotelu Royal, a u obrazloženju odluke stručnoga ocjenjivačkog suda stoji kako je dr. Hercegu nagrada Suncokret uručena za doprinos razvitku turizma Bosne i Hercegovine te za osobno zalaganje u razvitku regionalne i prekogranične suradnje.

Inače, nominiralo ga je rukovodstvo Turističkoga klastera Hercegovina, odajući mu priznanje za ukupnu pruženu potporu njihovu radu, poglavito međunarodnim nastupima na sajmovima turizma u svijetu, gdje su predstavljali turističke potencijale HNŽ-a, Hercegovine i cjelokupne BiH, ističu iz Hercegova ureda za odnose s javnošću.

''Ova nagrada svakako zauzima posebno mjesto među priznanjima koja sam kroz svoje javno djelovanje dobio. Prije svega, iz razloga što dolazi iz struke i sektora za koji sam i stručno i znanstveno usko vezan, ali i iz razloga što je jedna ugodna ocjena moga ukupnog rada na razvitku turizma, još iz vremena kada sam obnašao dužnost federalnoga ministra turizma i zaštite okoliša do danas, ovim dobila značajnu međunarodnu dimenziju'', kazao je tom prigodom dr. Herceg, priopćava Vlada.

Nagrada ''Suncokret ruralnoga turizma Hrvatske'' projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuje i predstavlja tradicijske sadržaje, čuva izvornost te povezuje sudionike ruralnoga turizma, a dodjeljuju ju u osam kategorija, uz posebne povelje i priznanja. Ove se godine, među 70 nagrađenih, našlo i nekoliko turističkih subjekata iz BiH, a jedan od njih, Hotel Buna, smješten je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Dodjelu nagrada ''Suncokret ruralnoga turizma Hrvatske'' podržali su: Hrvatska turistička zajednica, Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Turistička zajednica Primorsko-goranske županije, Turistička zajednica Grada Opatije, Ministarstvo poljoprivrede RH, Ministarstvo regionalnoga razvitka i fondova Europske unije RH te Ministarstvo turizma i športa RH.