Predstavnici FUP-e se zanimali o migrantskoj krizi u USŽ

Posjeta FUP-a Bihaću
FUP

U Bihaću je u srijedu u radnoj posjeti Unsko-sanskoj županiji boravio zamjenik direktora Federalne uprave policije (FUP), Ensad Korman kojom prilikom je održao radni sastanak sapPremijerom Vlade Unsko-sanske županije, Mustafom Ružnićem, ministarm unutarnjih poslova USŽ, Nerminom Kljajićem i policijskim komesarom Mujom Koričićem. 

Cilj ove radne posjete je aktualna situaciji na navedenom području kada je u pitanju problematika migracija, te o pružanju podrške Vladi županije i ministarstvu unutarnjih poslova Unsko-sanske županije u daljem radu. Prilikom razgovora razmatrani su najefikasniji modaliteti za unapređenje budućeg djelovanja i koordinacije ovih institucija u borbi protiv svih oblika kriminala, a poseban je akcenat stavljen na borbu protiv trgovine i krijumčarenja ljudima.

"Federalna uprava policije stoji na raspolaganju sa svim svojim materijalno-tehničkim i ljudskim resursima Vladi USŽ, odnosno Županijskom ministartsvu unutarnjih poslova USŽ kao i svim drugim nadležnim institucijama, a sve u cilju očuvanja sigurnosti i sticanja povjerenja građanstva", istaknuo je Korman.

Istog dana Zamjenik direktora, Ensad Korman obišao je migrantski centar 'Borići' u Bihaću, te razgovarao sa predstavnicima organizacije Međunarodna organizacija za migracije (IOM) o aktualnim pitanjima vezano za problematiku migrnata, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.