POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV MOSTARCA Dejanu Pudaru će se suditi za pronevjeru 270.000 KM iz BHANSA-e

bhansa

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv zaposlenika Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) Dejana Pudara za pronevjeru u službi i prisvajanje više od 270.000 KM, piše Detektor.

Iz Suda BiH su priopćili da je Pudar optužen da je u razdoblju od siječnja 2014. do kraja studenog 2015. godine – radeći na poslovima glavnog blagajnika – kao ovlaštena osoba za podizanje i raspolaganje novčanim sredstvima u BHANSA-i, krivotvorio račune pravnog lica “Mrkulić Company d.o.o. Sarajevo”, za navodno pružene usluge BHANSA-e.

Na osnovu njih je, kako se navodi, prisvajao za sebe novčane iznose naznačene na računima za usluge koje nisu realizirane. Na istim računima su neistinito naznačeni drugi zaposlenici BHANSA–e, na koja lica su isti računi navodno ispostavljeni.

Na taj način, kako stoji u priopćenju, Pudar je, s ciljem da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, iz blagajne BHANSA–e prisvojio za sebe novac koji mu je bio povjeren – u iznosu od 276.222, 50 KM.

Optužnica protiv Pudara podignuta je prošlog mjeseca.

Detektor je i 2016. godine izvijestio kako su stotine tisuća maraka nestale iz blagajne BHANSA-e, nakon čega je suspendiran Pudar, a Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) započela istragu.