POTRAGA U STOCU Visok vodostaj, brzina rijeke i nisko raslinje otežavaju rad

Stolac Bregava
FUCZ

Danas se nastavlja potraga za nestalim mladićem u Stocu.

Tijekom jučerašnje potrage za nestalom osobom odrađen je vizualni pregled korita rijeke Bregave. Uz pomoć dva raft čamca urađena je pretraga nepristupačnih lokacija u koritu rijeke, te je izvršeno uklanjanje velikih naslaga oborenog drveća, priopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ.

Uz pomoć građevinskog stroja (bagera) oborena stabla su izvučena na kopno s ciljem otklanjanja sumnje da se tijelo nalazi ispod oborenih stabala. U poslijepodnevnim satima timovi su radili na pregledu naslaga ispod mostova na rijeci. Visok vodostaj, brzina rijeke, te nisko raslinje uz obalu otežavaju rad na potrazi. 

Područje potrage snima dron

Kako je priopćeno iz Federalne uprave civilne zaštite, dron tim s bespilotnim letjelicama prati i snima područje portage, a ronioci, pripadnici federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom FUCZ u pripravnosti su da izvrše zaron u slučaju da se pojave indicije o mogućem pronalasku tijela.  

Bregava Stolac
Foto: FUCZ

 
Danas se nastavlja potraga za nestalom osobom. U potrazi će sudjelovati: timovi FUCZ, DVD Stolac, Civilna policija Stolac, Civilna zaštita Stolac, dva tima Ronilačkog kluba Mostar i lokalno stanovništvo.

Podsjećamo, u noći s nedjelje na ponedjeljak prijavljen je nestanak dvojice mladića u dobi od 18 i 20 godina. Prije tri dana, izvučen je automobil i tijelo mladića F. S., dok se za M. V. još uvijek traga.