Posušanin tvrdi da ne može registrirati auto jer godinu dana čeka presudu od Županijskog suda u Širokom Brijegu

jozo galić, Posušje, općinski sud široki brijeg, Široki Brijeg, žup
jabuka.tv

Nakon naših pisanja o radu Općinskog i Županijskog suda u Širokom Brijegu, javio nam se Jozo Galić iz Posušja koji tvrdi da Županijski sud u Širokom Brijegu već godinu dana ne donosi nikakvu presudu u predmetu oko kupoprodaje automobila.

"Ja nemam ništa od njih. Radi se o običnoj prodaji automobila koji sam kupio od susjeda. Na sudu smo završili jer smo išli po starom običaju 'novac u ruke bez ugovora', ali kad je trebalo auto prebaciti na moje ime on je još tražio novca i sad smo tu gdje jesmo.

Ne sporim ništa oko toga, samo hoću konačnu presudu da mi kažu 'Jozo, tvoja je krivica' ili 'Jozo, nisi kriv'. Ako nisam kriv odlično, ako jesam hoću iskoristiti mogućnost žalbe. Ovako nemam nikakav status niti išta znam skoro godinu dana", priča nam ovaj Posušanin za hercegovina.info.

Galić tvrdi da mu nije nikako jasno zašto se presuda toliko odugovlači i zanima ga što bi Sud u Širokom Brijegu radio za neke ozbiljnije slučajeve od ovoga.

"Županijski sud u Širokom Brijegu od prošle godine razvlači cijelu priču. Prvo su rekli da će biti 17. rujna 2021., onda 17. studenoga 2021., da bi naknadno javili 17. siječnja ove godine, pa su opet produžili za mjesec dana na 17. veljače 2022. godine. Ne mogu registrirati auto koji sam uredno platio, a uz to dodatno i carinu. Sudac Ravlija je naglašavao kako se ne radi o predmetu žurne naravi. Njemu nije, meni je žurno ako ne mogu registrirati auto godinu dana. Za sutkinju Radmilu Mandić sam VSTV tvrdio da je kriminalac i tražio sučeljavanje pred Ivankom Kopilaš, predsjednicom suda. Naravno, bježala je od sučeljavanja, a gospođa Kopilaš je 'bucala' svoju bujnu kosu i rekla da ćemo sve riješiti na Županijskom sudu, koji to sad sve odugovlači.

Napominjem opet, ne tražim nikakve privilegije, želim samo svoju bilo kakvu presudu 17. veljače napokon, kako su i obećali", zaključuje ogorčeni Galić radom Županijskom suda u Širokom Brijegu.

Prema izvješću Ureda disciplinskog tužitelja za 2020. godinu može se uočiti kako su najviše primljenih pritužbi dobili od stranaka koje su u postupku, bilo to tužitelji, tuženi ili pak optuženi koji su se žalili na sporost i tromost općinskih ili županijskih razina pravosuđa.
jozo galić,Posušje,općinski sud široki brijeg,Široki Brijeg,vijesti,županijski sud široki brijeg

Iz Suda su se oglasili rekavši da predmet nije bio u planu rješavanja predmeta za prošlu godinu.

"Prema Planu rješavanja predmeta Županijskog suda Široki Brijeg za 2022. godinu predviđeno je da se ovaj predmet riješi u prvom kvartalu godine, preciznije do 31. ožujka 2022. godine. Uređujući sudac do sada nije donio odluku iz razloga što predmet nije bio u planu rješavanja predmeta za 2021. godinu", potvrdila je za hercegovina.info Jasna Markić iz Službe za informiranje Županijskog suda u Širokom Brijegu.


 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.