FOTO/VIDEO  POSJET PU MOSTAR Bevanda govorio o sigurnosti, migrantima i Čapljini

U posjet dežurnim policijskim službenicima u Policijskoj upravi Mostar, uoči početka nove 2021. godine boravili su ministar MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Slađan Bevanda, načelnik Policijske uprave Mostar Dragan Jelonjić, te glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić.

Do dolaska izaslanstva, dan i jedan dio noći je protekao mirno, bez problema, naveli su u Operativnom centru. Bevanda je, između ostaloga, u izjavi za medije rekao kako je sigurnosna situacija u HNŽ na zadovoljavajućoj razini, unatoč nedostatku jednog broja policijskih službenika, ali je izrazio nadu kako će taj nedostatak biti riješen u ovoj godini. "Uz određen broj novih policijskih službenika, nadam se da će biti riješeno i pitanje komesara MUP-a HNŽ", kazao je Bevanda.

Bevanda u PU Mostar

Načelnik Jelonjić je kazao kako je stanje sigurnosti u Mostaru u 2020. godini bilo najbolje, gledano kroz razdoblje u proteklih pet godina. Istaknuto je kako su službenici policije u HNŽ od početka pandemije pa do danas izvršili oko 110 000 kontrola kada su u pitanju osobe koje su bile u izolaciji, a tu su i druge redovne aktivnosti koje su uspješno provedene.

Bevanda u PU Mostar

Prije nekoliko dana u MUP-u HNŽ zabilježen je i prvi smrtni slučaj policijskog službenika, a koji je preminuo od posljedica koronavirusa. Ministar je bio upitan i o eventualnom prebacivanju migranata s područja Bihaća u HNŽ, te o posljednjim događanjima u Čapljini vezana za pucnjave. U video prilogu pogledajte što je odgovorio.